Dit is een forum van en voor studenten van de 2e Ba Farmacie.
Gramkleuring

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    2e Ba Farmacie // Farmaceutische microbiologie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Anneleen
Site Admin


Geregistreerd op: 07 Okt 2010
Berichten: 11

BerichtGeplaatst: 24-06-2011 12:28:13    Onderwerp: Gramkleuring Reageren met citaat
Bij de gramkleuring hebben we gezien dat je eerst kristalviolet toevoegd, dan Jood, en dan EtOH-Aceton.
De aceton maakt gaten in de membraan waardoor dit membraan opengaat en de kleurstof weg kan. Daardoor krijg je dus ontkleuring bij de G-. Maar wat doet EtOH dan juist? Ik had opgeschreven dat dit zorgt voor denaturatie, en dat het de peptidoglycaanlaag minder doordringbaar maakt.
Maar we willen toch net dat het membraan opengaat? Want nu werken EtOH en aceton elkaar precies tegen...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Dorien Theuns



Geregistreerd op: 26 Dec 2010
Berichten: 34

BerichtGeplaatst: 24-06-2011 20:04:22    Onderwerp: Reageren met citaat
Ethanol zorgt vr denaturatie van de eiwitten van de peptidoglycaanlaag. Bij G- is deze dunner dan bij G+ dus daarom zullen deze eerst ontkleuren en blijft G+ gekleurd. Ik denk dat aceton dan zorgt voor nog extra openingen in de celwand waardoor de kleurstof makkelijker weg kan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    2e Ba Farmacie // Farmaceutische microbiologie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum