Ik ben vrij zeker dat ze op het examen iets gaan vragen van azeotroop mengsel, jammer genoeg snap ik er nog altijd niets van.
Als je zo'n azeotroop punt heb, kan je dat dan toch nog op een manier scheiden? En als je in zo'n punt komt, zal de temp dan niet meer stijgen en zal er niets meer verdampen? Kunt ge een azeotroop punt vermijden door te beginnen met andere verhoudingen? en bij ons voorbeeld van ethanol water was dat dan een minimum kokend of maximum kokend azeotroop?
Als ge 1 antwoord hebt of het gewoon algemeen kunt uitleggen ben ik eigelijk ook al best tevreden
Het ethanol-water mengsel is een minimum kokend azeotroop.
Dat houdt in dat het mengsel gaat koken bij een kookpunt lager dan de kookpunten van de 2 componenten afzonderlijk.
Bij het practicum destilleerde je de oplossing, en je kreeg idd maar een 95% zuivere ethanol oplossing overgedestilleerd. Of je dit kan verbeteren, geen idee
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!